Treballem per restablir la normalitat en la prestació del servei ITV a Menorca | Avenços

18 - 09 - 2023

Després del primer comunicat de premsa publicat l'1 de setembre passat anunciant les mesures plantejades com a part del pla de recuperació de la prestació del servei d'ITV i les accions de seguiment i supervisió per part del Consell Insular, els esforços de l'empresa concessionària es tradueixen en els resultats següents:

  • El proper 26/09/2023 i 2/10/2023 s'incorporaran 2 nous inspectors mecànics permanents a l'estació de Maó. A més, durant tot el mes de setembre s'han reforçat amb 2 recursos addicionals, cada setmana, de reforç temporal.
  • Del volum d'inspeccions pendents de recuperació, és a 7000.
  • S'han recol·locat i per tant avançat, un volum total de 285 cites

El Consell Insular continua en la tasca de supervisió directa de les accions compromeses, així com de l'evolució dels indicadors de prestació del servei que permetin continuar millorant fins a aconseguir l'estabilització del servei d'ITV a l'illa. Així mateix, recordem que és la pròpia concessionària - TÜV Rheinland Certio - qui està contactant amb els clients per reprogramar les cites.


-----------------------------------------------------------------------------------------------

Després d'una mica més de dos mesos de vaga a les estacions ITV de Maó i Ciutadella, de l'illa de Menorca, quantifiquem en 6.500 les inspeccions que s'han deixat de fer durant aquest període.

Els efectes de la vaga s'han vist agreujats per la manca de disponibilitat de personal qualificat a l'illa que permeti completar la plantilla fixa d'inspectors a les dues estacions, cosa que ha portat, en conjunt, a l'actual demora en la prestació servei.

Per corregir aquesta situació i millorar la disponibilitat de dates properes per passar la ITV a mitjà termini, hem presentat un pla d'accions centrat principalment a augmentar la capacitat de producció mitjançant, entre d'altres, contractació de nous inspectors per completar la plantilla de personal fix de les estacions i el desplaçament d'inspectors qualificats d'altres regions per a reforç temporal, a més de començar a treballar en ampliació d'horaris d'atenció al públic. En aquest sentit, les mesures proposades permetran anar ampliant de manera immediata la disponibilitat de cites i anirem contactant amb els clients per oferir-vos una nova cita.

Com a avenç de la informació que serà publicada regularment, durant la setmana 35 de l'any, ja s'han recol·locat al voltant d'un centenar de cites. S'espera que aquest ritme es vagi incrementant fins a la total recuperació de la prestació del servei.

Rebuig a la ITV pel tub d'escapament

13 - 01 - 2022

Tot i que el tub d'escapament sembla una cosa senzilla és un dels punts del vehicle que més complicacions pot donar quan per ell no se supera la ITV.

El sistema de dirección

17 - 03 - 2022

Com és i quins elements poden fallar en el sistema de direcció?

Com evitar la son al volant

13 - 05 - 2021 El passat 21 de desembre el Servei Català de Trànsit va organitzar una jornada sobre La seguretat en els desplaçaments per anar i tornar de la feina.