Avantatges de tenir la ITV al dia

17 - 12 - 2020
La principal funció de les ITV és assegurar-nos que els vehicles estan en perfecte estat per circular, per tant, ajudem a reduir la sinistralitat en carreteres. Sent així, superar la inspecció tècnica de vehicles, suposa una garantia de seguretat per a tots, gràcies a que analitzem que no hi hagi errors tècnics que posin en perill la nostra vida.

Anem a desglossar els avantatges de tenir la ITV al dia, vinculades a aquells punts que s'analitzen de manera genèrica en tots els vehicles:
  • T'assegures que tot l'enllumenat i senyalització del teu vehicle funciona correctament, des de les llums d'encreuament, les llargues, els intermitents... a les que no veus perquè queden darrere del cotxe, com les de fre o les antiboira del darrere. Per tant, veuràs quan es pongui el sol i també et veuran els altres.
  • A la ITV revisem que els neumàtics tinguin la pressió adequada, així com que no estiguin massa desgastats i, també mirem l'equivalència dels neumàtics. És l'únic element del vehicle que està en contacte amb la carretera i que estigui en perfectes condicions és fonamental, ja que, per exemple pots evitar-te un increment de més de 20 metres de frenada sobre mullat.
  • Poder frenar a temps davant un imprevist pot arribar a ser una qüestió vital. És per això que comprovem que l'eficàcia de frenada sigui òptima.
  • Assegurar el correcte estat del sistema de suspensió i de la direcció, es garantia que la conducció sigui estable i segura, a més que evitaràs un desgast irregular dels neumàtics, allargant-los així la seva vida útil.
No obstant això, heu de tenir present que tenir i conduir un vehicle comporta la responsabilitat d'assegurar el seu bon estat. Per aquesta raó, realitza un manteniment del teu vehicle sempre, no esperis a portar-lo al taller just abans d'haver de passar la ITV o no només et quedis amb la revisió de la ITV.

Porta’l al taller quan li toqui la revisió i procura comprovar que tot funciona correctament i, si dubtes o detectes alguna cosa estranya, és millor que li facin un cop d'ull. Corregir el més aviat possible els defectes d'estat del vehicle, pot estalviar-te molts diners.
Des de la ITV, a més de procurar per la seguretat viària, també contribuïm a preservar el medi ambient, tema que tractarem més endavant en profunditat.

I, si al teu vehicle li toca passar la inspecció, recorda’t i reserva cita ITV.

La xifra del comptaquilòmetres és real?

17 - 02 - 2022

Les comprovacions que has de fer a l’hora de comprar-te un cotxe de segona mà per assegurar-te que no s'han modificat els quilòmetres.

Els dièsel a la ITV

27 - 05 - 2021

En què consisteix la prova dels dièsel a la ITV?

La importància dels frens

25 - 11 - 2021

Com detectar problemes en els frens del cotxe?