Com realitzar un canvi de titularitat d'un vehicle

13 - 10 - 2022

Si compres un cotxe a un amic, un familiar o a un particular de segona mà, hi ha una sèrie de tràmits a fer perquè el cotxe acabi estant al teu nom a la Prefectura Provincial de Trànsit. Quina documentació necessites?

  • El contracte de compravenda o una fotocòpia del mateix, si la transacció s'ha realitzat entre particulars.
  • Fotocòpia del document d'identitat del venedor.
  • La sol·licitud de canvi de titularitat del vehicle signat pel comprador i el venedor.
  • La documentació del vehicle: la Targeta ITV o Fitxa tècnica, el permís de circulació.
  • Rebut de l'impost de circulació pagat, corresponent a l'any anterior al tràmit.

Abans d’anar a la Prefectura Provincial de Trànsit per realitzar el canvi de titularitat, hauràs d'abonar l'impost de transmissions a Hisenda, aportant la documentació descrita.

Ara sí, amb tot això hauràs de demanar cita a Trànsit per a aportar tota aquesta documentació i abonar les taxes. També pots optar perquè tots aquests tràmits te'ls faci una gestoria.

Si la compra del vehicle la realitzes a través d'un compravenda, pràcticament només et caldrà la factura on figuri el CIF del mateix, ja que serà aquest el que s'encarregui d'efectuar la gestió, fent-te lliurament de la targeta ITV del vehicle i el permís de circulació ja al teu nom.

Si has comprat un vehicle a l'estranger, t'expliquem els passos que hauràs de fer per matricular un vehicle d'importació.

Si perds o desviem la Targeta ITV del vehicle, a continuació t'expliquem com sol·licitar un duplicat de la Fitxa Tècnica.

És el mateix un SUV que un 4x4?

11 - 03 - 2021

Quines diferències hi ha entre un SUV i un 4x4? Quina és la millor opció?

La ITV dels cotxes de Kilòmetre 0

14 - 12 - 2022 Si estàs pensant en comprar-te un cotxe nou, pot ser que contemplis la possibilitat d'adquirir un cotxe de Kilòmetre 0. Què és exactament un cotxe de Quilòmetre 0? Quan ha de passar la primera ITV?

Per què s’encarrega el test de fallo de motor

27 - 01 - 2022

Troba en el quadre de comandament el testimoni de fallo en el motor encès no és bo i hauria de ser un motiu de preocupació de qualsevol conductor. Per què?