Com realitzar un canvi de titularitat d'un vehicle

13 - 10 - 2022

Si compres un cotxe a un amic, un familiar o a un particular de segona mà, hi ha una sèrie de tràmits a fer perquè el cotxe acabi estant al teu nom a la Prefectura Provincial de Trànsit. Quina documentació necessites?

  • El contracte de compravenda o una fotocòpia del mateix, si la transacció s'ha realitzat entre particulars.
  • Fotocòpia del document d'identitat del venedor.
  • La sol·licitud de canvi de titularitat del vehicle signat pel comprador i el venedor.
  • La documentació del vehicle: la Targeta ITV o Fitxa tècnica, el permís de circulació.
  • Rebut de l'impost de circulació pagat, corresponent a l'any anterior al tràmit.

Abans d’anar a la Prefectura Provincial de Trànsit per realitzar el canvi de titularitat, hauràs d'abonar l'impost de transmissions a Hisenda, aportant la documentació descrita.

Ara sí, amb tot això hauràs de demanar cita a Trànsit per a aportar tota aquesta documentació i abonar les taxes. També pots optar perquè tots aquests tràmits te'ls faci una gestoria.

Si la compra del vehicle la realitzes a través d'un compravenda, pràcticament només et caldrà la factura on figuri el CIF del mateix, ja que serà aquest el que s'encarregui d'efectuar la gestió, fent-te lliurament de la targeta ITV del vehicle i el permís de circulació ja al teu nom.

Si has comprat un vehicle a l'estranger, t'expliquem els passos que hauràs de fer per matricular un vehicle d'importació.

Si perds o desviem la Targeta ITV del vehicle, a continuació t'expliquem com sol·licitar un duplicat de la Fitxa Tècnica.

Matrícules que han de passar la seva ITV el 2023

09 - 01 - 2023 Matrícules que han de passar la seva ITV el 2023

Com preparar el cotxe per l'hivern

26 - 11 - 2020

Les condicions climatològiques que porta amb si l'hivern s'han d'afrontar amb precaució i respecte. Per això és recomanable preparar el cotxe per a aquesta estació.

Retencions, com actuar?

13 - 04 - 2022

Segur que en alguna ocasió t'has trobat amb alguna retenció, fins i tot pot ser que t'hagi sorprès de forma inesperada.