Diesel o benzina?

16 - 12 - 2022
Aquesta és una de les principals preguntes de que tot aquell que es vol comprar un cotxe. Fins i tot és possible que ara sigui una qüestió que agafi més força pel tema de les etiquetes mediambientals i les polítiques per controlar l'excés de contaminació. Si bé és cert que actualment al mercat podem trobar també cotxes híbrids i elèctrics, és un mercat que encara es troba en fase d'obertura. És per això que hem decidit centrar-nos en solucionar el dubte sobre les formes de combustible habituals i assentades.

Quants quilòmetres vas a recórrer a l'any?

Comparant un motor gasolina amb un altre de dièsel de les mateixes prestacions i des del punt de vista econòmic, si recorreràs més de 25.000km a l'any, un dièsel et sortirà més rendible. Per què? Comprar un cotxe amb motor dièsel sol ser més car que un de gasolina, i també el seu manteniment. No obstant això, el seu consum és inferior, igual que el preu del combustible que, encara hi hagi poca diferència, és una mica menor. Per això, si has de fer quilòmetres al cap de l'any, en 6 - 7 anys hauràs amortitzat el dièsel. Altrament, és millor que optis per un gasolina.

Quin ús li donaràs al cotxe?

Fins fa un temps, es recomanaven els motors gasolina per a la ciutat i els dièsel per fer carretera. La raó era que per ciutat se sol circular amb marxes més curtes, el que, a la llarga, anava deteriorant el motor dièsel i alguns dels seus sistemes anticontaminació (vàlvules ERG, catalitzadors i altres), fent que aquests emetessin més partícules contaminants. Però, com hem dit al principi, els motors dièsel s'han acostat als avantatges dels gasolina, pel que no contaminen més sinó que emeten tipus de gasos diferents i els seus components no pateixen un deteriorament tan accentuat per una contaminació urbana.

Per tant, si tenim en compte que per ciutat es circulen amb marxes més curtes, igual que a embussos, això implica un major consum de combustible i, si el dièsel està més econòmic, en aquest sentit, surt més a compte.

Com és la teva conducció?

Aquesta és potser la part més subjectiva perquè es basa en la manera que cada un té en conduir i les sensacions en fer-ho. Tot i que una conducció agressiva consumirà més amb un gasolina que amb un dièsel, també és cert que, igual que han millorat els motors dièsel també ho han fet els de gasolina, fent que els seus motors requereixin d'un menor consum. Es pot dir doncs, d'una forma col·loquial, que han escurçat les diferències.

De manera que, més enllà de la qüestió econòmica, si t'agrada conduir, a l'hora de comprar-te un cotxe tindràs en compte les sensacions que aquest et produeix. I, sense ànim de fer cap afirmació mundial però sí esmentar el que sembla ser una veritat popular, si es tracta de gaudir de les prestacions del cotxe, gaudiràs més amb un cotxe de gasolina.

Per quin tipus de cotxe et decantes després de conèixer aquesta informació: un dièsel o un gasolina?

Velocitat segura, què és?

14 - 12 - 2020

La velocitat està directament relacionada en la freqüència i severitat dels accidents. A les carreteres trobem els límits de velocitat, però és aquesta la vertadera velocitat segura?

Com és un cotxe elèctric

21 - 01 - 2021

Quines són les peces principals que componen els cotxes elèctrics?

Tipus de casc per a moto

15 - 12 - 2022 L'ús del casc és vital i obligatori per a tot aquell que condueixi una moto. El casc contribueix a reduir els traumatismes cranials en un 70% i la mortalitat en un 40%. Així que és molt important triar correctament la talla del casc, perquè quedi ben subjectat, i, per descomptat, que aquest sempre sigui homologat.