Què has de portar obligatòriament al cotxe?

30 - 03 - 2022
Quan es condueix un cotxe, has de saber que hi ha una sèrie de documentació i equipament que és obligatori portar, mentre que altres article que anteriorment van ser també obligatoris ara no ho són, encara que sí recomanables. Saps què has de portar i què no? T'ho expliquem perquè ho tinguis en compte i no t'oblidis d'ells.

Documentación

  • Carnet de conduir.
  • Permís de circulació del vehicle o, si no, l'autorització provisional.
  • La targeta d'Inspecció Tècnica del Vehicle, també anomenada fitxa tècnica.
  • L'últim informe de la ITV, així com l'adhesiu corresponent enganxat al parabrisa.
Si s'extraviessin alguns d'aquests documents, a més de denunciar-ho a comissaria per evitar un ús fraudulent per part d'un tercer, hauràs d'acudir a la Prefectura de la DGT de la teva localitat per demanar un duplicat del carnet de conduir i el permís de circulació. Si el que necessites és un duplicat de la fitxa tècnica, pots venir a qualsevol de les nostres estacions d'ITV i, si es tracta de l'últim informe de la ITV, és recomanable que vagis a la mateixa estació on vas passar la inspecció, encara que si et suposa una complicació, des de Certio podem fer la gestió.

En quant a l'assegurança del cotxe, des del 2008 ja no cal portar la pòlissa de l'assegurança o el rebut de l'últim pagament en vigor, perquè els agents poden consultar-ho telemàticament.

Equipament obligatori

  • Roda de recanvi: és obligatori portar una roda completa o d'ús temporal, amb les eines necessàries per a realitzar el canvi o, si no, un kit reparapunzades que doni garanties de mobilitat al vehicle.
  • Armilla reflectant: si tinguessis la necessitat de sortir del vehicle i ocupar la calçada o el voral de vies interurbanes, cal que ho facis amb una armilla reflectant d'alta visibilitat. És per això que has de portar-lo sempre al cotxe.
  • Triangles: igual que l’armilla reflectant, al cotxe és obligatori portar dos triangles homologats per poder advertir a la resta de conductors que el teu vehicle està immobilitzat.

Equipament recomanable

  • Cadenes: encara que no és obligatori portar-les és recomanable en algunes circumstàncies, ja que, en cas de trobar-te amb algun senyal o indicació que obligui portar-les, hauràs d’aturar el vehicle per posar-les o bé no podràs seguir circulant.
  • Pinces: et seran de gran ajuda si la bateria falla o es queda sense càrrega.
  • Mòbil: tot i que els vehicles nous, molts, vénen amb l'opció de trucada d'emergència, és aconsellable portar el mòbil sempre carregat pel que puguis necessitar.
Per finalitzar, afegir que altres elements que en el seu moment van ser obligatori portar al cotxe, fa anys que han deixat de ser-ho, com les ulleres graduades, en cas de necessitar-les, o els llums de recanvi.

Modificar un vehicle mixt a turisme

28 - 01 - 2021

Què s’ha de fer per canviar la categoria d’un vehicle mixt a un turisme?

La importància del parabrisa

22 - 04 - 2021

Per què és tan important el parabrisa? Com influeix en la seguretat?

Rebuig a la ITV pel tub d'escapament

13 - 01 - 2022

Tot i que el tub d'escapament sembla una cosa senzilla és un dels punts del vehicle que més complicacions pot donar quan per ell no se supera la ITV.