La seguretat dels teus fills al cotxe

02 - 09 - 2021
Saber com cal habilitar correctament l'espai del cotxe destinat als més petits és primordial per evitar danys majors davant un accident de trànsit. Abans d'entrar en matèria de recomanacions pel que fa a la seguretat dels teus fills al cotxe, no està de més recordar-te que l'edat de 12 anys ja no és la referència perquè un menor deixi d'usar cadireta, sinó la seva alçada: si mesura igual o inferior a 135 cm. ha d'anar amb cadireta.

Ara sí, què has de tenir en compte per viatjar amb els teus fills en cotxe de manera segura?

Tria sempre una cadireta homologada
A l'hora de comprar una cadira infantil per als teus fills, és important que aquesta estigui homologada. Ho sabràs mirant l'etiqueta, la qual ha d'indicar que respon a la darrera norma de seguretat europea, l'ECE R44-04. Fixa't en les dues últimes xifres, les quals han d'acabar en 04. Si ho fan en 01 o 02, la cadireta no és legal.

Orienta correctament la cadireta
Les cadires del grup 0 o 0+ són les que s'utilitzen per a nadons i nens de fins a 13 kg. aproximadament. Han de col·locar-se al seient del darrere, si pot ser al centre, en el sentit contrari de la marxa.

Les cadiretes del grup 1 ja no és obligatori col·locar-les en el sentit contrari de la marxa, encara que sí és recomanable, sempre que sigui possible, ja que és més segur per a les cames en cas d'impacte. Això sí, si el nen té 2 anys d'edat és convenient fer-lo seure en la posició habitual.

Després de la cadireta, usa seients elevadors
Més o menys a partir dels 5 anys i amb un pes d'uns 20kg, és obligatori portar els nens en seients elevadors, per garantir una bona postura i la bona col·locació del cinturó de seguretat. Com dèiem al principi, així haurà d'anar el nen fins que hagi adquirit els 135cm. i, per tant, fins que hagi crescut prou com per poder seure al seient i cordar-se correctament el cinturó de seguretat.

Encara que a partir de 1,35m. el nen no està obligat a viatjar en cotxe utilitzant SRI (Sistema de Retenció Infantil), és recomanable que segueixi fent-ho fins a arribar al 1,5m.Algunes recomanacions generals per a viatjar de forma segura al cotxe amb els teus fills:

  • Encara que pugui semblar una evidència, comprova que tots els ocupants s'hagin posat el cinturó de seguretat.
  • Assegura't que les corretges de les cadiretes dels nens quedin ben ajustades al seu cos perquè no es redueixi la seva efectivitat.
  • Utilitza el seient central per col·locar la cadireta amb el teu fill, ja que té menys probabilitats de patir un impacte directe en cas d'accident.
  • Tingues en compte que les cadiretes caduquen, ja que estan fetes de plàstic, un material que es deteriora amb el temps.
I, si t'ha quedat algun dubte, pregunta'ns! La seguretat és el primer ;).

 

Les bateries dels cotxes elèctrics

14 - 10 - 2021

La bateria és el principal element d'un vehicle elèctric, bàsicament perquè d'ella depèn la seva autonomia.

Tipus de radars

24 - 11 - 2021 Els radars és una de les mesures que utilitza la Direcció General de Trànsit per reduir les infraccions de trànsit per excés de velocitat. Normalment se situen en punts on se sol excedir la velocitat màxima permesa i en els trams on es registra un major nombre d'accidents.

Accidents amb animals

30 - 11 - 2021 Amb el bon temps és més habitual realitzar escapades silvestres i, per tant, que es circuli per carreteres que coincideixen amb l'hàbitat d'animals.